• تاریخ انتشار : 1397/02/28 - 10:08
  • بازدید : 530
  • تعداد بازدید : 45
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری کارگاه مبارزه بامواد مخدر وپیشگیری از اعتیاد

اولین کارگاه آموزشی مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در سال 97 در روز چهارشنبه مورخ ٩٧/2/٢٦ با حضور اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، آقای جهانشاهی(معاون سیاسی انتظامی )آقای دکتر آسیایی(مدیر محترم شبکه بهداشت و درمان دماوند) ، خانم اصغری ( مسئول سلامت روان ) جمعی از مسئولان، دهیاران ،اعضاءشورا های شهری در سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شد.

 اولین کارگاه آموزشی مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد در سال 97 در روز چهارشنبه مورخ 26/2/97 با حضور اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، آقای جهانشاهی(معاون سیاسی انتظامی )آقای دکتر آسیایی(مدیر محترم شبکه بهداشت و درمان دماوند) ، خانم اصغری ( مسئول سلامت روان ) جمعی از مسئولان، دهیاران ،اعضاءشورا های شهری در سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شد.

آقای دکتر آسیایی یکی از مدرسین این کارگاه، 

بعنوان عضو کاهش آسیب ودرمان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرشهرستان مطالبی در ارتباط با موادمخدر، نشانه ها، عوارض ودرمان بیان نمودند.

برای پیشگیری از معتاد شدن می توان راهکارهای مختلفی را برشمرد که هم در سطح فردی و هم اجتماعی قابل طرح است:

 

1- آگاه کردن خانواده ها مخصوصا پدران و مادران دررابطه با رفتار فرزندان و تربیت و کنترل صحیح آنها دراجتماع و آشنایی آنها با مضرات اعتیاد به وسیله رسانه های گروهی به خصوص صدا و سیما.

 

2- ایجاد تحول در آموزش و پرورش و تقویت کادر آموزشی و مربیان پرورشی مخصوصا در روش ها و ایجاد فضای آموزشی مناسب که مسلما می شود مضرات مواد مخدر را به نحو ظریفی در کتب درسی عنوان کرد.

 

3- ایجاد مراکز فرهنگی نظیر کتابخانه ها و مراکز هنری، فنی و حرفه ای، پارک ها، فضاهای ورزشی و تربیتی برای ارتقاء سطح فرهنگی نوجوانان و جوانان و گذراندن اوقات فراغت آنان که این امکانات با توجه به رشد جمعیت و پراکندگی روستاها نسبتا ضعیف می باشد که عامل بسیار مهمی جهت پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر خواهد بود.

 

4- اغلب معتادین بی سوادند ویا پدر و مادر بی سواد و یا کم سواد بوده اند. دست اندر کاران تعلیم و تربیت باید با تلاش بیشتری در جهت افزایش سواد مردم گام بردارند و سطح آگاهی مردم برای مقابله با پدیده اعتیاد بالا برود.

 

5- ایجاد اشتغال بیشتر از طریق توسعه صنایع دستی و روستایی مخصوصا سرمایه گذاری و اعطاء امکانات و امتیازات برای ریشه کن کردن بیکاری که همانا یکی از علل عمده اعتیاد و گرایش به قاچاق است.

 

6- نقش تبلیغات در دنیای امروز برهیچ کس پوشیده نیست و با نیروی تبلیغات و رسانه گروهی می توان پدیده و عقاید مختلف را دربین توده مردم انداخت و آنها را روشن ساخت.

 

متاسفانه رسانه ها، مخصوصا صدا و سیما اکنون به جز برنامه های محدودی در زمینه اعتیاد نداشته اند. لذا باید برنامه هایی که تمام اقشار بتوانند از آنها استفاده نمایند درمورد مضرات اعتیاد تهیه و برروی آنتن قرار گیرد. نقش تبلیغات ائمه جمعه و جماعات و سخنرانان در مراسم و موقعیت های مختلف، می تواند بدلیل حرف شنوی مردم از آنان بسیار موثر بوده و طریق مناسبی جهت پیشگیری از اعتیاد در جامعه می باشد.

 

7- در دسترس بودن مواد مخدر یکی از علل عمده اعتیاد است که کنترل و عدم ورود آنان از پیشنهادات خود معتادین بوده است. بنابراین پاکسازی جامعه از مواد مخدر و بستن مرزها به عنوان یکی از مهمترین راه های پیشگیری است.

 

8- اشاعه تقویت هرچه بیشتر معنویات در جامعه و آگاه نمودن مردم از مضرات مصرف مواد مخدر.

 

9- توصیه به خانواده ها که شامل کنترل فرزندان، تقویت جهانی مذهبی و اعتقاد، چگونگی گذراندن اوقات فراغت، جلوگیری ازشرکت فرزندان در مجالس بی بند و بار و ایجاد سرگرمی و مشغولیت سالم، مبارزه با اعتیاد در منشاء و مبداء وجود مواد مخدر، محیط اعتیاد زا و انسان اعتیاد پذیراست.

 

10- مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر به شکل کامل.

 

11- توجه به مسئله توزیع داخلی به خصوص در سطح شهر و معتادین.

 

12- دقت در گزینش و انتخاب مامورین مبارزه با مواد مخدر.

 

13- استفاده از تجارب علمی و عملی کشورهایی که در زمینه مبارزه با مواد مخدر موفق شده اند. همچنین از طریق کنترل درون مرزی و برون مرزی از حمل و نقل مواد مخدر جلوگیری به عمل آید تا از دسترس قرار گرفتن مواد مخدر پیشگیری شود. مبارزه قاطع و پیگیر با عوامل و قاچاقچیان مواد مخدر به خصوص در استان های مرزی کشور به ویژه خراسان و سیستان و بلوچستان.

 

اعتیاد یک بیماری است وهر بیماری قابل درمان است و تنها راه جلوگیری از فعال شدن مجدد اعتیاد، خودداری از مصرف، در همان بار اول است.

 

  • گروه خبری : اخبار بهداشتی,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 62391
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن