• تاریخ انتشار : 1400/10/18 - 11:28
  • بازدید : 109
  • تعداد بازدید : 108
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کمیته درونبخشی هماهنگی،آموزشی " بسیج ملی تغذیه "

دوازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم با شعار"تغذیه، کرونا، واکسیناسیون"

واحد تغذیه و امور دارویی ،در راستای آغاز دوازدهمین بسیج ملی تغذیه سالم  با شعار"تغذیه، کرونا، واکسیناسیون" منظور اطلاع رسانی و هماهنگی اقدام به برگزاری کمیته درونبخشی با حضورکلیه کارشناسان ستادی نمود.ابتدامعاون محترم بهداشتی مقدماتی رادرخصوص اهمیت ترویج الگوی غذایی سالم به ویژه در دوران کرونا عنوان نمودند،سپس کارشناس تغذیه ،برنامه هاو فعالیتهای خودرادرراستای بیان نمودند، و پیام های زیل را در این خصوص آموزش داده شد:

توصیه های تغذیه ای  مهم برای پیشگیری ازکووید 19

  1. با استفاده روزانه از گروههای غذایی اصلی ( نان و غلات ، سبزی ها ، میوه ها، شیر و لبنیات ، گوشت و تخم مرغ و حبوبات ) می توانید یک برنامه غذایی متعادل و متنوع برای حفظ سلامت خود داشته باشید.
  2. با پیروی از تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه ، به تقویت سیستم ایمنی بدن خود برای مقابله با کرونا کمک کنید.
  3. مصرف روزانه سبزی ها و میوه ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری ها ضروری است.
  4. برای دریافت پروتئین که موجب تقویت سیستم ایمنی می شود ، روزانه از تخم مرغ یا گوشت  یا حبوبات استفاده کنید.
  5. از مصرف غذاهای  چرب و سرخ شده و پرنمک  که موجب اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به کرونا می شود، خودداری کنید.
  6. از مصرف زیاد نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه  های گازدار ، آب میوه ها ، شربت های خیلی شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند، اجتناب کنید.
  7. روزانه از شیر ، ماست و پنیر کم چرب برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کنید.
  8. از مصرف بی رویه فست فودها که مقدار زیادی چربی و نمک دارند و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، خودداری کنید.
  9. مصرف روغن های جامد و نیمه جامد ، روغن حیوانی و دمبه با تحریک سیستم ایمنی ، موجب اختلال در مقابله بدن با کرونا می شود.
  10. روزانه 6 تا 8 لیوان  آب و سایر مایعات بنوشید چرا که کم آبی منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود.

 

توصیه های تغذیه ای  قبل و پس از واکسیناسیون کرونا

 

با توجه به نقش تغذیه در حفظ سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن ، لازم است در هنگام واکسیناسیون موارد زیر رعایت شود:

1-زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید. لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای میل کنید.

2- قبل و بعد از واکسن ، آب و مایعات فراوان بنوشید چون کم آبی بدن موجب اختلال در سیستم ایمنی و عدم پاسخ مناسب  بدن به واکسن می شود.

3-قبل و پس از واکسیناسیون مصرف روزانه مقادیر کافی از انواع سبزی ها و میوه ها، شیر و لبنیات کم چرب، تخم مرغ ، حبوبات، گوشت ها، و نان و غلات سبوس دار به سیستم ایمنی بدن و پاسخ مناسب به واکسن کمک می کنند.

4- مصرف حداقل 5 وعده در روز ( 3 وعده  از انواع سبزی ها ) و 2 عدد متوسط از انواع میوه ها در میان وعده ها برای تقویت سیستم ایمنی و پاسخ مناسب بدن به واکسن لازم است.

5- مکمل 50 هزار واحدی  ویتامین  D  رابراساس دستور عمل های وزارت بهداشت، ماهانه یک عدد برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کنید. 

6-مادران باردار باید روزانه  یک عدد مکمل1000 واحدی ویتامین D  که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند ،مصرف کنند.

7-مصرف فست فودها، غذاهای چرب، شیرین، پرنمک و تنقلات شور موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و زمینه را برای ابتلا به بیماری ها از جمله کرونا فراهم می کند باید از مصرف بی رویه آنها خودداری شود.

8-از مصرف روغن های نباتی جامد و نیمه جامد، روغن ها و چربی های حیوانی به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن خودداری شود.

9- تغذیه صحیح با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه به تاثیر بهتر واکسن در بدن کمک می کند.

10 –با پیروی از یک برنامه غذایی متعادل و متنوع نیازی به مصرف مکمل های ویتامینی هنگام واکسیناسیون نیست.

 

در زمان ابتلا به بیماری کرونا و دوره نقاهت ، رعایت برخی نکات تغذیه ای، به تقویت سیستم ایمنی و تسریع بهبودی کمک می کند:

  1. به منظور سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید  روزانه از منابع غنی از پروتئین مثل تخم مرغ ، حبوبات و یا انواع گوشت ها  مصرف کنند.
  2. مصرف 6-4 وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای مصرف 2 تا 3 وعده غذایی حجیم برای بهبود تنفس توصیه می شود
  3. درصورتی که مصرف برخی مواد غذایی خام منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس گردید مصرف آنها را کاهش دهند.
  4. غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد التهاب در مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود.
  5. برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری کرونا ، مصرف غذا های حاوی مقادیر زیاد نمک مانند انواع کنسرو ها ، ترشی ها ، شوری ها ، سوسیس و کالباس  و فست فودها باید محدود شود.
  6. در دوران بیماری کرونا و نقاهت ، برای بهبودی سریعتر روزانه  از انواع سبزی ها و میوه ها ی فصل مصرف کنید..
  7. در دوره بیماری کرونا و نقاهت ،  حداقل 8 لیوان آب و  مایعات برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی مصرف کنید.
  8. در دوره بیماری کرونا و نقاهت ، از انواع سوپ و آش  همراه با آب لیمو یا آب نارنج و غذاهای ساده و سبک و زود هضم استفاده کنید .
  9. مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده  در دوره نقاهت به بهبودی سریعتر کمک می کند.

10- بیماران مبتلا به کرونا ، برای بهبودی سریعتر از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند ، خودداری کنند.

  • گروه خبری : اخبار بهداشتی,آرشیو اخبار
  • کد خبر : 112380
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست
×

اطلاعات "Enter"فشار دادن