برگزاری کارگاه آموزشی کمک های اولیه
کارگاه کمک های اولیه ويژه كاركنان روز دوشنبه مورخ 20/9/96 با هماهنگی واحدمدیریت خطربلایا مرکزبهداشت شمال تهران برگزار شد.

از برگزاری این دوره را ارتقای سطح آمادگی و انجام واکنش های صحیح و منطقی در زمان حوادث و موقعیت های بحرانی، حوادث و سوانح دانستند. ایشان در ادامه اظهار داشتند با توجه به آمار بالای تصادفات و سکته های قلبی در ایران، همه ساله تعداد زیادی از بیماران و مصدومان، قبل از دریافت درمان های پزشکی اولیه بخاطر وضعیت نامساعد جسمی در صحنه حادثه و نیز اقدامات اشتباه افراد حاضر در صحنه به دلیل عدم آشنایی با کمک های اولیه، فوت می کنند.
مدرس کارگاه در ادامه افزودند: رسیدگی به بیماران و مصدومان حوادث در نخستین لحظات، تاثیر چشمگیری در افزایش بهبودی، کاهش آسیب و پیشگیری از مرگ را به دنبال دارد. برای مثال بازنگه داشتن راه تنفسی فرد بیهوش، می تواند از مرگ یا آسیب های مغزی و اثرات ناشی از آن پیشگیری کند.
رزمگه توانايي تصميمگيري سريع در بحرانها، حس انسان دوستانه و ابتكار، صبر و بردباري و ... را از ويژگيهاي يك امدادگر دانست و گفت: در وهله اول بعد از هر حادثه بايد صحنه آن ازلحاظ عوامل مجدد تهديدكننده و خطرناك بررسي شود. توجه به بيمار و صحبتهاي او در صورت هوشياري و انجام اقداماتي از قبيل بررسي راههاي هواييair way، برقراري تنفسBreathing، ارزيابي جريان خون مناسبcirculation و در صورت خونريزي درمان آنHemorrhage از ساير فعاليتها در زمان حادثه است. بايد توجه داشت، نجات و زنده نگهداشتن شخص مصدوم، جلوگيري از شدت يافتن عارضه و كمك به بهبود حال بيمار تا رسيدن به مركز درماني از اهداف اصلي امداد و نجات است.
در این کارگاه که توسط کارشناس مدیریت خطر بلایای مرکز بهداشت شمال تهران و در سالن آموزش ستاد مرکز شمال و با حضور کارشناسان مدیریت خطر بلایای مراکزو شبکه های تابعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه کارشناسان ستادی مرکزبهداشت شمال برگزار شد.
کارکنان با کمکهای اولیه و اهداف آن، اصول و اهداف کمک های اولیه، وظایف امدادگر، ارزیابی سریع از صحنه حادثه، ، روش برخورد با مصدوم، ارزیابی مصدوم (اولیه، ثانویه)، مدیریت بحران، اصول ایمنی و قانونی در کمک های اولیه، خفگیها، احیای قلبی، ریوی، خونریزی، پانسمان، آسیبهای استخوانی، مفصلی و عضلانی، مسمومیتها و سوختگی ها تئوری و عملی آشنا شدند